Lesaanbod

Kickboksen

Is een staande vechtsport waarbij men punten scoort middel van het maken van series en combinaties van stoot- en traptechnieken. Het is de bedoeling om te raken, en niet geraakt te worden, dit door middel van voetenwerk, ontwijken en afweren van de aanvallen van de tegenstander.

 

Bij het grote publiek is kickboksen bekend in competitievorm (full contact), mede dankzij namen als Peter Aerts, Tayfun Ozcan, Tyrone Spong, Sem Schilt, Badr Hari, en natuurlijk Rico Verhoeven.

De laatste jaren groeit deze sport in waardering omdat steeds meer mensen ontdekt hebben dat het kickboksen in trainingsvorm heel veel te bieden heeft: Natuurlijk geeft het trainingsprikkels op het gebied van vaardigheden, kracht en conditie. Daarnaast is het een manier van mentale training, en stress kwijt raken.

Flow Deurne lesaanbod kickboksen

Tae Kwon Do

Tae Kwon Do is een van afkomst Koreaanse gevechtskunst, waarbij men veel nadruk legt op traptechnieken. In competitievorm is het onderdeel sparring ‘half contact’.

Naast het leren trappen en verdedigen werkt een Tae Kwon Do leerling ook aan andere vaardigheden: Tuls, verschillende patronen en series van technieken en standen welke op een bepaalde manier uitgevoerd worden. Hiermee kan men naar een hogere gradatie groeien. Speciale Technieken, gesprongen traptechnieken welke ook in competitievorm voorkomen. Breektechnieken, trap en stoottechnieken waarbij men door één of meerdere houten planken leert breken. Komt ook voor in competitievorm.

Een nieuwe Tae Kwon Do student begint als witte band en stijgt in graduatie na het behalen van Tae Kwon Do Examens, deze worden op de eigen sportschool gehouden.

Flow Deurne is aangesloten bij ITF Nederland.

*Update 2023/2024

Alleen ga je sneller, samen kom je verder !

Vanaf dit seizoen gaan we de samenwerking aan met @willyvandemortel en Difesa Sports

Wij zullen doorgaan als Difesa Sports Deurne, hebben aan Laura een hele goede nieuwe instructeur, zijn heel blij met Willy als examinator, we komen snel met meer leuk nieuws

Difesa Sports Deurne

Powered by Willy v.d. Mortel – ITF Grand Master (9e dan) (link)

Tae Kwon Do elke maandag en woensdag van 18.15 tot 19.15

Flow Deurne afbeelding ITF

Gratis proefles aanvragen?

Je bent van harte welkom om een keer met ons mee te trainen. Hierdoor krijg je een goed beeld van onze manier van lesgeven en de sfeer bij Flow.